Let's make microservice development great (again)!

dinsdag 12 mei – 15:30 uur – Let’s make microservice development great (again)! – Michaël Hompus

Waar gaat de sessie over?

Als software engineer ben je primair verantwoordelijk voor het bouwen van software. Toch gaat vaak veel van jouw tijd op aan randzaken zoals het inrichten van (cloud) infrastructuur, configuratie, etc.

De Dapr en OAM frameworks geven iedereen in een DevOps team weer de mogelijkheid om zich te focussen op het gebied waar hun expertise ligt terwijl ze toch samen aan hetzelfde product werken. In deze sessie bekijken we hoe software engineers zich met Dapr kunnen focussen op de functionaliteit van hun applicatie terwijl de applicatiebeheerders en infra engineers met behulp van OAM in configuratie kunnen aangeven hoe/waar/waarop de software uiteindelijk draait. Enkele onderwerpen die langs zullen komen: PubSub patroon, state management en deployment naar kubernetes.

Wie is Michaël Hompus?

Michaël is IT Architect bij Info Support en maakt onderdeel uit van verschillende teams waarmee hij elke dag nieuwe en innovatieve oplossingen realiseert. Dit doet hij het liefst met behulp van de Microsoft Cloud. Michaël heeft vele jaren ervaring met .NET, Microsoft Azure, Azure DevOps, Office 365 en Dynamics 365. Zijn passie is het delen van kennis, zowel binnen als buiten de organisatie.

Bekijk alle Advanced Lockdown Lectures.

Join in!