Als IT-student een maand lang aan de slag voor het advies- en informatiecentrum PUNT.vzw. Dat is wat deze jobstudenten hebben gedaan bij Info Support België tijdens hun vakantie. Om PUNT.vzw zo kosteloos te helpen bij het oplossen van een IT-probleem. 

Het doel van PUNT.vzw is om te zorgen dat slachtoffers en daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld doorverwezen worden naar de zorgverlener die het beste bij de noden van deze personen past. PUNT.vzw reageerde op de vraag van Info Support of zij hulp konden gebruiken bij een IT-gerelateerd probleem. Die hulp konden zij zeker gebruiken bij hun databank. Momenteel is de databank van PUNT.vzw een groot Excelbestand. Het werd de taak van de studenten om een applicatie te bouwen die het mogelijk maakt om nieuwe zorgverleners in de database te registreren en deze te koppelen aan de data van slachtoffers en daders zodat deze naar de juiste zorgverlener doorverwezen kunnen worden.

Door het formaat van het project zijn 2 groepen van drie studenten geworven. De studenten van ‘groep juli’ hebben zonet hun laatste demo gegeven aan de klant. Tijdens deze demo hebben de studenten getoond hoe er nieuwe zorgverleners in de databank geregistreerd kunnen worden en hoe medewerkers van PUNT.vzw deze databank kunnen gebruiken om zorgverleners te zoeken, filteren en exporteren.

Ook de studenten van ‘groep augustus’ waren al aanwezig bij de demo en hebben ondertussen de fakkel overgenomen. Zij gaan de doorverwijs functionaliteit bouwen. Doormiddel van de gegevens van het slachtoffer is het de bedoeling dat de applicatie de meest geschikte zorgverleners als resultaat teruggeeft aan de hand van onder andere de afstand, welke taal ze spreken, welke specialisatie ze nodig hebben, etc.

Wij zijn ontzettend trots op deze gedreven IT-studenten die hun technische vaardigheden inzetten voor zo’n belangrijk maatschappelijk doel.