Automatically measure team/organization effectiveness

Geautomatiseerd de effectiviteit van een DevOps team meten. Dat is de uitdaging van deze opdracht. Gecombineerd met het op een eenduidige en begrijpelijke manier presenteren van de resultaten. Om zo (gedeeltelijk) geautomatiseerd de development cyclus in kaart te brengen en de DevOps teams te ontzorgen.

Benodigde interesse(s)

 • Data/AI
 • Java
 • .NET
 • DevOps

Wat krijg je

 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding, € 500 + leaseauto of € 600 + woonruimte
 • Professionele begeleiding
 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

 • 40% Analyseren, ontwerpen, realiseren

Binnen Info Support wordt veel gebruik gemaakt van DevOps voor het ontwikkelen en onderhouden van software. Een van de doelen van DevOps is om een kortere development cyclus te hebben. Er bestaan technieken om te meten wat de lengte van een cyclus is, maar geen manier om dit geautomatiseerd te bepalen. Een beter inzicht in de lengte van een cyclus helpt bij het bepalen wat een team effectief maakt. Een effectiever team is zowel voor Info Support als de klant van belang om de kwaliteit van het product te waarborgen.

Info Support wil kunnen bewijzen dat een team effectief is. Dat wordt nu nog vooral handmatig gemeten, als het al gemeten wordt. Het uitvoeren van metingen kost tijd en wordt daarom niet of onregelmatig gedaan. De verwachting is dat een gedeelte van de metingen geautomatiseerd kan worden, maar het is onduidelijk of dit voor alle metingen geldt. Daarnaast is er geen eenduidige en begrijpelijke manier in het presenteren van het resultaat van de metingen, wat ervoor zorgt dat er geen vervolgstappen genomen worden.

De opdracht

Onderzoek op welke manier de effectiviteit van een team gemeten kan worden en hoe de metingen het best geautomatiseerd kunnen worden. Onderzoek en ontwikkel een manier om de resultaten eenduidig en begrijpbaar te maken voor zowel het getoetste team als voor Info Support als geheel.

Je zult voor de opdracht toegang krijgen tot een ontwikkel omgeving binnen Info Support. Bewijs op je eigen ontwikkelomgeving via een Proof of Concept de resultaten van jouw onderzoek.

Meld je aan voor deze opdracht

 • Geaccepteerde bestandstypen: docx, doc, txt, pdf.

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Bespreek (studie) loopbaan, interesses en ambities en introductie Info Support.

2

Beoordelingen

Beoordeling van professionele kennis en persoonlijkheid (capaciteit, competenties en motieven).

3

Selectie interview

Professionele kennis en persoonlijkheid verdiepen.

4

De ondertekening van een contract

Contractaanbieding en uitnodiging voor tekenmomenten.

Andere afstudeeropdrachten

afstudeeropdracht

Test framework voor een modern Azure data platform

Een zo volledig mogelijk testframework uitwerken voor een modern Azure data platform. Dat is je opdracht. Om te kunnen controleren of unit tests, integratietests en data quality tests echt werken.

afstudeeropdracht

Applied Augmented Analytics

Datagebruikers helpen met het verkrijgen van inzicht in data. Daarvoor wordt Augmented Analytics ingezet. Maar hoe ver zijn de ontwikkelingen? Bouw na onderzoek een website verrijkt met Augmented Anal…

afstudeeropdracht

Snellere TypeScript-projecten in Stryker

@stryker-mutator/typescript-checker sneller maken. Dat is waar deze opdracht om draait. Zodat de afweging tussen kwaliteit en performance niet meer nodig is.

afstudeeropdracht

Stryker Mutator voor Continuous Integration

De beste methode om mutation testing in Continuous Integration scenario’s te versnellen met behoud van kwaliteit. Dat is de uitdaging van deze opdracht. En je oplossing moet onafhankelijk van een spec…