Stryker for Kotlin

Mutation testing. Het is en blijft belangrijk bij een hoge softwarekwaliteit. Voor Kotlin bestaat deze techniek nog niet. Daar ga jij mee aan de slag. Met de open source mutation-testingtool ‘Stryker’ die Info Support heeft ontwikkeld.

Benodigde interesse(s)

 • Open source
 • Stryker
 • Java
 • Continuous Delivery

Wat krijg je

 • Een uitdagende afstudeeropdracht
 • € 1000 vergoeding of € 500 + leaseauto
 • Professionele begeleiding
 • Trainingen gericht op jouw afstudeertraject
 • Sparren met andere afstudeerders en collega’s
 • Twee vakantiedagen per maand

Wat je gaat doen

 • 40% Analyseren, ontwerpen, realiseren

Kotlin wordt steeds populairder als programmeertaal en mutation testing is (en blijft) een belangrijke techniek bij het komen tot een hoge softwarekwaliteit. Er bestaat nog geen mutation-testingframework voor Kotlin. Bestaande frameworks (PiTest) zijn bedoeld voor Java en geven op Kotlin inferieure resultaten. (zie https://blog.frankel.ch/experimental-kotlin-mutation-testing/)

Daarnaast hebben we als Info Support bewezen ervaring te hebben met mutation testing (Stryker, Stryker.NET) en is het een mooie kans om iets bij te dragen aan de globale Java-community. Met als voordeel dat we daarmee een nieuwe manier creëren om ons vakmanschap op Java-gebied te illustreren.

Eerdere bijdragen van Info Support aan die open-sourcewereld zijn Stryker, Styker4S en Stryker.NET, mutation-testingtools voor resp. JavaScript, Scala en .NET.

De opdracht

Info Support heeft de mutation-testingtool “Stryker” ontwikkeld en laat hiermee zien een belangrijke partij te zijn in de JavaScript en .NET-wereld. Om de invloed in de Java-wereld te vergroten, is het gewenst een versie van Stryker voor Kotlin te ontwikkelen.

Ontwikkel een Stryker-variant voor Kotlin-code en onderzoek daarbij of de resultaten steeds beter zijn (en blijven) dan bij het simpelweg toepassen van een bestaande Java mutation-testingtool (i.e. PiTest).

Meld je aan voor deze opdracht

 • Geaccepteerde bestandstypen: docx, doc, txt, pdf.

Sollicitatieprocedure

1

Kennismakingsgesprek

Bespreken (studie)loopbaan, interesses en ambities en introductie Info Support.

2

Assessments

Toetsing vakinhoudelijke kennis en persoonlijkheid (capaciteit, competenties en drijfveren).

3

Selectiegesprek

Verdiepen van vakinhoudelijke kennis en persoonlijkheid.

4

Contractondertekening

Contractaanbieding en uitnodiging tekenmoment.

Andere afstudeeropdrachten

graduation assignment

Gait and Gesture Anonymization in Video Using Deep Learning

Develop a solution for manipulating the gait and/or gestures of people in videos, to preserve their privacy and protect them against person identification systems based on gait recognition

afstudeeropdracht

Automatically measure team/organization effectiveness

Geautomatiseerd de effectiviteit van een DevOps team meten. Dat is de uitdaging van deze opdracht. Gecombineerd met het op een eenduidige en begrijpelijke manier presenteren van de resultaten. Om zo (…

afstudeeropdracht

Detecting forged documents with neural networks

Met een neuraal netwerk vervalste documenten detecteren. Dat is waar deze opdracht om draait. De opdracht komt voort uit een vraagstuk van een klant, een kredietverstrekker. Die controleert nu alles h…

afstudeeropdracht

Stryker for Kotlin

Mutation testing. Het is en blijft belangrijk bij een hoge softwarekwaliteit. Voor Kotlin bestaat deze techniek nog niet. Daar ga jij mee aan de slag. Met de open source mutation-testingtool ‘Stryker’…