IT-Minor DevOps

In deze multidisciplinaire minor staat de moderne techniek DevOps centraal. In een DevOps-team werken developers en beheerders samen om nieuwe features van een applicatie te ontwikkelen en tegelijkertijd de bestaande features draaiende te houden. Hierbij is er veel aandacht voor het garanderen van een hoge beschikbaarheid van een applicatie.

We gaan kijken naar loosely coupled micro services, event-carried state transfer, Docker, Kubernetes, RabbitMQ, unit testen, acceptatie testen, build- en release-pipelines, logging, monitoring, site reliability engineering, kort-cyclisch development en natuurlijk de samenwerking tussen Dev en Ops.

De minor bestaat uit twee gedeelten. In het eerste deel, met theorie en een kleinschalig project wordt zowel je theoretische als praktische kennis voorbereid op het tweede deel. In het tweede deel wordt een grootschalige project voor een echte klant uitgevoerd, waarbij je je expertise optimaal kunt benutten.

Beide delen worden verzorgd door de HAN en Info Support samen, waarbij de HAN vooral in het eerste en Info Support vooral in het tweede deel de lead zal nemen in de begeleiding.

Start: September 2024

Interessant voor: Software Development, Web Development, Data Solutions Development, Informatica

Vragen?

Met al je vragen over de IT-Minor DevOps kun je contact opnemen met:

Bart van der Wal
bart.vanderwal@han.nl

Dirk Spanbroek
06-203 711 59, dirk@infosupport.com

Meld je aan!