Meet Edwin

Hoe was het om eens een dagje te figureren op een filmset?

Het is grappig om te zien dat twee verschillende werelden samenkomen; De mediawereld waarin alles draait om hoe dingen eruit zien en IT’ers, die meer zijn van hoe het aan de binnenkant werkt. Toch zag ik veel parallellen. Denk aan de zorg die wordt besteed aan een scene van twaalf seconden. Dat je anderhalf uur lang kritisch kunt kijken naar wat niet klopt of beter kan. Dat is eigenlijk wat bij Info Support ook elke dag doen. Door continu feedback te verzamelen steeds maar weer verbeteren. Dat vond ik mooi om te zien, vooral in combinatie met de complete chaos op de set. Dat er van alles om je heen gebeurt en je denkt: Hoe kan dit wat gaan worden? Totdat je het eindresultaat ziet. 

Die chaos zie jij in je werk helemaal niet terug?

Daar is natuurlijk ook weleens chaos, maar wij werken natuurlijk erg volgens een vast stramien. Wij hebben een backlog en proberen zaken te standaardiseren. Terwijl ik bij die filmcrew zag dat tijdens de repetitie van een scene pas echt bepalen wat het camerastandpunt moet worden en wat er wel of niet cool uitziet. Het is heel erg on the spot bepalen wat er moet gebeuren om tot het beste resultaat te komen.

Wat vind je ervan dat Info Support zo’n film maakt?

Ik vind het heel gaaf. Zeker nu ik het resultaat gezien heb. Het getuigt van lef. Als je een goed bedrijf bent durf je dat ook op deze manier te vertellen! Onze andere bedrijfsfilm is gaaf en heel knap gemaakt, maar dit? Dit verwacht niemand. Juist die onverwachte wendingen en het feit dat je dit durft, vind ik getuigen van kracht.

Er zaten veel knipogen in richting IT. Hoe zijn die tot stand gekomen?

De regisseur van de film heeft gesprekken gehad met verschillende Info Supporters. Van starters tot architecten. Daarin is gesproken over typische IT-dingetjes die uiteindelijk in die film zijn verwerkt. Een voorbeeld daarvan is de Foobar die voorbijkomt. De termen Foo en Bar gebruik je vaak als je een stukje voorbeeld-code laat zien, waarbij de naam van de variabelen die je gebruikt niet van belang is. Het moet een simpel concept zijn en moet eigenlijk niets betekenen. Daar zijn ooit de namen Foo en Bar voor gebruikt en dat is een eigen leven gaan leiden. De grap is dat de regisseur in eerste instantie dacht dat het ging om FUBAR, een term die onder meer terugkomt in Saving Private Ryan. Dan zie je hoe moeilijk het soms is om twee werelden bij elkaar te brengen. 

Is dat wel gelukt uiteindelijk?

Ja, dat denk ik wel. Dat zie je aan de manier waarop zij de grappen hebben verwerkt in het script. Al hebben we daarin ook nog wel bij moeten sturen. Op het einde hoor je: “En de code die is clean”, dat was eerst: “De codes zijn clean”. Maar wij hebben het niet over codes. Het is code. Dat finetunen moet je echt samen doen.

In de tekst zitten ook wel een aantal dingen die specifiek zijn gericht op Info Support. Denk aan de kennisintensieve cultuur. Denk je dat, los daarvan, andere IT’ers of Informaticastudenten zich met deze ode kunnen identificeren?

Ik denk dat ze zich kunnen identificeren met de tekst en dat ze de jokes snappen. En ik hoop dat die kantoorhumor voor IT’ers ze ook doet denken: wat een gaaf bedrijf is dat Info Support. Je stelt je best wel kwetsbaar op met het maken van zo’n film, want iedereen kan het afkraken. Maar ik hoop dat het wordt gewaardeerd dat Info Support dit durft te doen.

Zegt dat iets over onze organisatie? We zijn natuurlijk enerzijds altijd op zoek naar vernieuwing, maar willen ook solide en betrouwbaar zijn.

Klopt, maar het is natuurlijk wel goed gemaakt. De muziek is goed, de tekst is goed, het is goed gezongen. Die kwaliteit zegt voor mij veel over soliditeit. 

De film sluit af met: Wij zien het wél. Wat wordt daarmee bedoelt?

Info Support is een bedrijf dat investeert in haar mensen en geeft ruimte om te ontwikkelen. Als je hier iets wil bereiken en je hebt een goed idee, dan krijg je het voor elkaar. Daar moet je natuurlijk wat voor doen, maar dan is er ruimte. Als Info Support kun je dus als professional ook veel sturing geven aan je eigen carrière. Dat ziet niet iedereen. Info Support wordt ook wel gezien als een traditioneel bedrijf. Intern is er veel gesproken of ‘Wij zien het wél’, niet arrogant is. Maar als je kijkt naar al die dankbare klanten die ons echt als trusted partner zien. Dat we het waarmaken in onze projecten. Dat we niet in de kranten staan vanwege mislukte It-trajecten. Dan zijn we gewoon een goed bedrijf. En dat mag je zeggen. Wij zien wel hoe belangrijk het is om goede mensen in dienst te hebben. En als jij dat ook vindt, dan moet je gewoon hier komen werken. Dat is de boodschap en die zie ik zeker terug in de film. Wat mij betreft mag je dat van de daken schreeuwen want we zijn vaak genoeg te timide en bescheiden.

Is ‘Wij zien het wel’ ook niet een knipoog naar de impact die IT’ers maken in de wereld om ons heen?

Zeker. Je hebt projecten die direct invloed hebben. Ik vertel mensen om mij heen weleens over bijvoorbeeld Poliskluis, contactloos betalen of de technologie achter de OV-Chipkaart. Daarmee maak je direct impact want bijna iedereen komt er wel mee in aanraking. Maar laatst vertelde iemand op een verjaardag dat hij zijn pensioen had bij PFZW. Toen dacht ik: Verrek, dat systeem ben ik nu aan het moderniseren. Als je er goed over nadenkt, dan doet iedere Info Supporter met zijn project wel iets dat direct of indirect impact heeft. Als je het over IT hebt en wat daarachter zit, kun je het hebben over techniek, maar ik vind het gaaf als je de kosten van een polis naar beneden kunt krijgen. En dat het verschil direct naar mijn buurvrouw gaat. En als je dat uit het oog verliest, dan kan een project maar zo mislopen. Je moet altijd kijken naar de why. Waarom doen we dit? En als je daar geen antwoord meer op hebt, dan moet je je direct afvragen of je wel met het juiste bezig bent. Wij zitten nu in een luxepositie om daar ook onze projecten op uit te kiezen.  Hoe gaaf is dat! Wij zien het wél!