“Je ziet aan alles dat het niet de eerste keer is dat Info Support dit doet.”
Jort, deelnemer IT-Minor .NET 2022/2023

Waarom heb je voor deze minor gekozen?
Ik heb gekozen voor de IT-Minor .NET, omdat ik graag meer wilde leren van een bedrijf dat echt werk maakt van goede software schrijven voor hun klanten. En dat ik daardoor beter leer wat software in het bedrijfsleven in moet houden en waar de prioriteiten liggen tijdens het bouwen van software.

Waarom gekozen voor Info Support?
Info Support heeft een goede relatie met mijn opleiding en de minor werd daarnaast aangeraden door oud-studenten die eerder de minor hebben gevolgd. Het is een mooie manier om de theoretische kennis die we hebben opgedaan tijdens de studie, toe te passen in de praktijk.

Wat wilde je uit de minor halen?
Ik was vooral benieuwd hoe Info Support mij zoveel stof wilde uitleggen binnen een half jaar. Er zijn veel ingewikkelde, maar belangrijke concepten en technieken die ik graag wilde leren, maar in de opleiding minder aan bod kwamen of te moeilijk zijn om jezelf aan te leren. Die verdieping zat zeker in deze minor.

Persoonlijk wilde ik leren hoe ik een microservice landschap op kan bouwen. En dat landschap vervolgens robuust en schaalbaar beschikbaar maken voor een klant. Een voorbeeld daarvan is Kubernetes, waar tijdens de minor veel over is verteld en ik goed mee heb leren werken.

Heeft de minor aan je verwachtingen voldaan?
Ik was verrast door het niveau van de minor. Je ziet aan alles dat het niet de eerste keer is dat Info Support dit doet. Hierdoor kan de docent alle studenten makkelijk meenemen in de ingewikkelde lesstof. Omdat je met allemaal andere studenten samenwerkt die ook veel weten en bereid zijn om veel te leren, ontstaat tijdens de minor een sfeer waarbij iedereen elkaar helpt om verder te komen.

Zeker na COVID vond ik het fijn om met alle studenten en de docent de minor fysiek te volgen. Door iedere dag op locatie in de binnenstad van Utrecht te zijn, merk je dat de onderlinge band veel sterker wordt en je hierdoor makkelijker en leuker leert.

Wat ga je hierna doen?
Ik ga na de minor een afstudeeropdracht uitvoeren bij Info Support. Daarbij ga ik kijken naar het migreren van een verouderde front-end naar de nieuwste technieken op basis van de wensen van de klant.

  • Naam: Jort (20)
  • Opleiding: HBO-ICT Software development aan de Hogeschool Utrecht
  • Favoriete techniek: React & Dotnet microservices
  • Lunchtip: Verse kibbeling van de markt op het Vredenburgplein iedere woensdag
  • Tip voor de minor playlist:
    • Concentratienummer: Riders on the Storm – The Doors
    • Upbeatnummer: Hey Ya – Outkast
  • Tip voor toekomstige studenten: Hoe meer je bouwt en alles wat je leert op een eigen project toepast, hoe makkelijker en leuker het leren wordt.