“Het is zeker geen ‘feest-minor’, maar het is het allemaal waard!”
Luuk, deelnemer IT-Minor .NET 2022/2023

Waarom heb je voor deze minor gekozen?

Op advies van een oud-studiegenoot, die de minor eerder heeft gevolgd, heb ik gekozen voor de IT-Minor .NET. Hij vertelde mij dat het complex en uitdagend is, maar dat hij het alleen maar kon aanraden. Inmiddels ben ik het helemaal eens met deze stelling. Het is zeker geen ‘feest-minor’, maar het is het allemaal waard.

Waarom heb je gekozen voor Info Support?
Ik heb gekozen voor de inhoud van de minor, niet direct voor Info Support. Wel heb ik door de minor een super goede indruk van Info Support gekregen. Het beeld dat ik heb gekregen is dat het een prettig bedrijf is, met een oog voor detail. En waar de zaken op orde zijn.

Wat wilde je uit de minor halen?
Ik wilde leren waarom ‘best practices’ de best practices zijn. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geleerd door het maken van projecten. Daarbij wordt tijdens de uitleg die wij dan krijgen vaak gezegd: ‘Doe het maar zo, want dat moet nou eenmaal zo.’ Tijdens de minor verwachtte ik meer inzicht te krijgen in waarom de dingen ‘nou eenmaal zo zijn’. En dat inzicht heb ik door de mix van theoretische verdieping en de interessante praktijkcases zeker gekregen!

Heeft de minor aan je verwachtingen voldaan?
Absoluut. Sterker nog, de minor vind ik boven mijn verwachtingen presteren. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad. Een perfecte locatie in hartje Utrecht, gezellige medestudenten en ik leer ook nog eens super veel. Wat mij betreft zeker een aanrader!

Wat ga je hierna doen?
Na de minor ga ik afstuderen bij Info support. Ik ga onderzoek doen naar lichtgewicht varianten van Kubernetes, zodat je applicaties in Kubernetes kan deployen op de lokale server van klanten. Kubernetes at the edge. Ik ga antwoord zoeken op bijvoorbeeld de volgende vragen;

  • Welke bestaande technieken zijn er?
  • Wat zijn de verschillen tussen deze technieken?
  • En welke techniek is klaar en volwassen genoeg om in te zetten voor klanten?

Een mooie uitdaging, ik heb zin om er mee aan de slag te gaan. Maar eerst nog de minor goed afronden!

  • Naam: Luuk (23)
  • Opleiding: Fontys ICT Software
  • Favoriete techniek: Eventsourcing/ Domain Driven Design / Bezig zijn met architectuur
  • Lunchtip: boterhammen van thuis. En ik geniet in ieder geval wel erg veel van de gratis koekjes en cup-a-soup!
  • Tip voor de minor playlist: Lofi hip hop radio – beats to relax/study to
  • Tip voor toekomstige studenten: Daag jezelf uit!