Draag bij tijdens een vakantiejob!

Tijdens je vakantie meewerken aan een echt IT-project voor een goed doel. Dat kan bij Info Support. In 2024 gaan we werken aan een oplossing voor Boven De Wolken vzw. De oplossing bieden we hen gratis, maar als je meewerkt krijg jij betaald voor je werk. Zo kan je ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een echt projectteam, maar kan je met je kennis en kunde ook een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Goede doelen

In de afgelopen jaren hebben we op deze manier al verschillende goede doelen kunnen ondersteunen. In 2024 gaan we werken aan een oplossing voor Boven De Wolken vzw.

Boven De Wolken vzw ondersteunt sterrenouders; ouders waarvan de baby is overleden of stilgeboren. Zij bieden een gratis professionele fotoshoot van de baby zodat de ouders een waardevolle herinnering hebben om te koesteren. Dit doen zij met veel respect, ervaring en liefde voor de kostbare herinneringen.

Het maken van dergelijke foto’s is een hele wetenschap. Desondanks werkt Boven De Wolken vzw ook met stagiair-fotografen. In eerste instantie gaat de stagiair samen met een professional naar de baby om de foto’s te nemen, maar bij bewezen kwaliteit mag de stagiair ook zelfstandig een fotoshoot doen. Deze foto’s worden eerst door professionals gecontroleerd voordat ze aan de ouders worden gegeven.

In dit proces zit de opdracht: De foto’s van de stagiairs moeten worden beoordeeld door verschillende professionele fotografen. Op dit moment gaat dat via Google Drive. De foto’s worden genummerd en vervolgens vult elke professional per foto een Google Forms in. Dit wordt al snel onoverzichtelijk: zowel de stagiairs als de professionals halen foto’s door elkaar. De drive loopt daarnaast in no-time vol (300mb per fotoshoot) en het archiveren is foutgevoelig. Bijkomend probleem is dat je de metadata (EXIF-data) van de foto’s via google drive niet meer terug kan lezen. Die informatie is voor de beoordelende fotograaf wel belangrijk. Overschakelen naar een ander off-the-shelf-systeem is quasi onmogelijk omwille van de gevoelige inhoud van de foto’s. Niet alleen worden foto’s van dit onderwerp geweerd van sommige hosting-providers, ook mogen de foto’s absoluut niet door andere partijen kunnen worden benaderd.

En dus gaan wij daar een oplossing voor bouwen!

Deze zomer gaan we een platform voor Boven De Wolken vzw realiseren waar zowel de stagiair als de professionele fotograaf op kan inloggen. De stagiair kan de foto’s uploaden en de professional krijgt de foto’s te zien, tegelijk met alle nodige metadata en het beoordelingsformulier. De foto’s moeten vervolgens beveiligd worden opgeslagen en gearchiveerd wanneer de beoordeling klaar is. De stagiair moet vervolgens de beoordelingen overzichtelijk kunnen inzien.

De uitdagingen van de oplossing zijn onder andere:

 • Gebruiksvriendelijke applicatie
 • Verschillende rollen (stagiairs, professionele fotografen, admin)
 • Beveiligd opslaan en terughalen van foto’s

Eerdere vakantiejob-projecten

 • 2023 – PUNT. vzw
  Voor PUNT.vzw hebben we een applicatie gebouwd waarin de cliënten, die ondersteuning nodig hadden nadat zij in aanraking kwamen met seksueel grensoverschrijdend gedrag, eenvoudige gekoppeld konden worden aan de therapeut die de beste hulp kon bieden. Daarnaast bevatte de applicatie onder andere een soort Google Maps om de afstand tot de therapeut te zien.
 • 2022 – Casa Magnolia
  Voor Casa Magnolia hebben we een applicatie gebouwd die het voor de vrijwillige chauffeurs veel makkelijker maakt om aan te geven dat de Snoezelbus is gereserveerd voor een zwaar ziek kind.
 • 2021 – Responsible Young Drivers
  In 2021 hebben we een platform gebouwd voor Responsible Young Drivers.
 • 2020 – Vlaamse Scholierenkoepel (VSK)
  Voor de Vlaamse Scholierenkoepel hebben we een interactieve map gebouwd.
 • 2019 – VZW Prinses Harte
  Voor VZW Prinses Harte hebben we een app ontwikkeld waarop kinderen met kanker en hun ouders hun verhaal kunnen delen.

Ben je IT-student?

Dan kan je meedoen! Het kost jou een maand van je zomervakantie, maar je krijgt er veel voor terug.

Wat bieden we jou?

 • Een interessante en uitdagende vakantiejob van een maand in de IT aan de Generaal de Wittelaan 17 in Mechelen.
 • De mogelijkheid om tijdens de zomervakantie extra kennis en ervaring op te doen in de benodigde technologieën.
 • De mogelijkheid om met de Azure Cloud te werken.
 • Je wordt goed begeleid door onze consultants en krijgt alle tools ter beschikking om het project tot een goed einde te brengen.
 • Uiteraard krijg je een mooie verloning voor je werk (per maand bruto bij full-time: 18 jaar €2137,04 – 19 jaar 2273,00 euro – 20 jaar 2353,43 euro).
 • Je maakt ook nog eens kans op een stage of job nadien.

Wat vragen we van jou?

 • Jouw enthousiasme om mee te werken aan een serieuze opdracht voor een goed doel
 • Je bent 2de/3de jaar student Toegepaste Informatica (bij voorkeur full stack/applicatieontwikkeling).
 • Je hebt een echte passie voor IT en dan met name development.
 • Je hebt al een eerste ervaring in .NET/Java en Angular/React/… of je wil dit heel graag bijleren.

Aanmelden voor de vakantiejob

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de vakantiejob.

Wil je meer informatie over je stage of werken bij Info Support? Neem dan contact op met hanjo.dewit@infosupport.com.