Kernwaarden

Vakmanschap, integriteit, soliditeit en passie typeren de werkwijze van Info Support. Zo gaan we met klanten om, maar ook met onze medewerkers. Mooie woorden, maar wat betekent dat in de praktijk?

Neem contact op met

Vakmanschap

Voortdurend kennis vergaren, delen en overdragen zijn bij ons vanzelfsprekend. Door continu te investeren in kennis en opleiding, brengen wij structureel het kennisniveau in ons bedrijf naar een hoger plan.

Integriteit

Respect hebben, afspraak is afspraak en ‘doe wat je zegt’. Bij Info Support gaan we op een open manier met elkaar om met respect voor ieders normen, waarden en individuele keuzes.

Soliditeit

Een sociaal en solide management vinden wij belangrijker dan omzetmaximalisatie. Wij gaan altijd voor kwalitatief hoogwaardige en structurele oplossingen passend bij de klant en nooit voor kortetermijnoplossingen. Geen loze woorden, want Info Support schrijft al meer dan 28 jaar zwarte cijfers.

Passie

Eigenlijk laat Info Support zich het best omschrijven door één woord: passie. Natuurlijk letten wij bij (toekomstige) medewerkers op competenties en vaardigheden, maar we verlangen vooral hart voor het vak. Met passie en plezier ons werk doen zorgt dat we altijd streven naar de beste oplossing voor de klant.

afbeelding Afstudeerstage

Afstudeerstage

afbeelding Start je carrière

Start je carrière

afbeelding IT-Minor

IT-Minor

afbeelding Info Support Kennis Avond

Info Support Kennis Avond