Aan het woord: Marco

Ik werk nu ruim 20 jaar voor Info Support als trainer van het kenniscentrum. Toen ik begon bestond de organisatie uit ongeveer 150 medewerkers , maar al wel met een kenniscentrum met flink wat docenten. C# was toen net nieuw en ik wilde er in vijf dagen een aantal .NET-kopstukken van Info Support over bijspijkeren. Dat was meteen het moment dat ik er achter kwam dat niveau van de organisatie erg hoog ligt, want ik kon de basis wel overslaan en was na dag een al door mijn trainingsstof heen.

Mijn opleiding Informatica kon ik hier goed toepassen en ik leefde voor het lesgeven. Maar ben ook gaan investeren in de interne organisatie, door aan te sluiten bij de projectstarts en de area’s. Daardoor leerde ik de organisatie beter kennen. En de organisatie mij. Zo groeide ik in de rol die ik nu heb.

“Wij bieden de opleidingstrajecten om de volgende stap in de carrières van onze IT’ers te ondersteunen!”
Marco, trainer Info Support

Het kenniscentrum speelt een belangrijke rol bij de kennisdeling. We verbinden de organisatie met relevante kennis en bieden opleidingstrajecten om de volgende stap in de carrières van onze IT’ers te ondersteunen, zowel technisch als de niet-technische vaardigheden. En zonder opleidingsbudget, want onze collega’s krijgen alle ruimte om relevante opleidingen te volgen. En dat is ook nodig, vinden wij. Want alleen met de juiste kennis en vaardigheden kunnen we succesvol zijn in onze complexe projecten.

“De inhoud van de minor is op geen enkel punt meer hetzelfde als 13 jaar geleden.”
Marco, trainer Info Support

Ontwikkeling van de IT-Minor .NET

Ikzelf heb de ruimte gekregen om de IT-Minor .NET voor de Hogeschool Utrecht te ontwikkelen. We merkten destijds dat de studenten prima konden programmeren, maar niet op het gewenste niveau konden meedraaien in onze teams. Onder andere met de minor hebben we dat gat opgevuld. De inhoud sluit helemaal aan op wat wij doen en het is een goede manier om een beeld van de studenten te krijgen. En een mooie brug naar Info Support, want veel van de minor deelnemers studeert ook bij ons af.

De inhoud van de minor is op geen enkel punt meer hetzelfde als 13 jaar geleden. We passen het programma jaarlijks aan. Daarvoor heb ik uiteraard veel contact met de Info Support teams, om te horen wat onze visie is op de trends in de markt. En we bootsen klantcases na, zodat we studenten snel een beeld kunnen geven hoe Info Support (en andere moderne organisaties) dat doen.

Techniek en vaardigheden

Ik werk zelf graag met C# en .NET. En Domain Driven Design vind ik interessant. Hier heb ik zelfs een cursus voor opgezet, voor intern en extern. Ook in de minor komt het terug. Het is een mooie methodiek om complexiteit beter de baas blijven.

Maar het is niet alleen de techniek waar het bij ons om draait, we kijken ook naar de didactische vaardigheden van onze consultants en docenten. We halen met consultant-docenten veel praktijkkennis de klas in, dus inhoudelijk zijn het goede trainingen en daar leren wij als kenniscentrum ook van. Maar de manier waarop je ‘m geeft vinden wij ook erg belangrijk. Daar helpen wij ze bij en dat zijn ook vaardigheden die ze weer goed in hun dagelijkse werk kunnen toepassen.

“Info Support is een stabiele organisatie en zorgt goed voor haar medewerkers.”
Marco, trainer Info Support

Info Support is een stabiele organisatie en zorgt goed voor de medewerkers. Een familiebedrijf waar de persoon belangrijk is. We vinden het leuk en belangrijk om elkaar te helpen. Daar leren we van en dat wordt ook erg gestimuleerd door de organisatie. Dat sociale, dat typeert onze organisatie. Eigenlijk zijn we gewoon de allerleukste…