Aan het woord: Sofiane

“Geen fictieve stageopdracht, maar direct worden ingezet bij een klant. Dat is zó gaaf als je dat als student meemaakt! Ik kan erover meepraten, want dat overkwam mij vijf jaar geleden toen ik startte bij Info Support. Ik mocht in mijn stagetijd voor een klant dashboards ontwikkelen in de BI Engineer-rol. Je kunt je voorstellen dat ik de stap van stagiair naar vast dienstverband dus ook snel heb gemaakt.

Toen ik in dienst kwam werd ik in drie maanden in Nederland klaargestoomd. Veel van mijn Belgische collega-starters gingen terug naar België, ik besloot te blijven. Want ik kon aan de slag als BI-specialist waarin ik de eindverantwoordelijkheid kreeg over alle BI-zaken bij een klant.

Tijdens die eerste opdracht vond ik mijn passie. Ik wil het schakelpunt zijn tussen de techniek en de business. Ik wil niet alleen qua techniek álles weten, ik haal heel veel energie uit de samenwerking met anderen.

"Juist door de diepgaande kennis die ik nu opdoe, geloof ik dat ik vanuit een toekomstige leidinggevende positie mensen zo goed mogelijk kan begeleiden".
Sofiane

Toen ik vorig jaar naar Info Support België terugkeerde, maakte ik bewust de switch van BI Engineer naar Full Stack Software Developer. Vanuit deze rol kan ik me verbreden en nog beter de verbinding maken tussen techniek en business. Ook nu werk ik veel samen met Nederlandse collega’s. En dat bevalt mij supergoed. Want we mogen als Belgen en Nederlanders dan dezelfde taal spreken; Nederlanders zijn veel directer. Dat vind ik prettig.

Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd bij Info Support. Elke dag probeer ik me zowel op technisch als functioneel gebied te verbeteren. Juist door de diepgaande kennis die ik nu opdoe, geloof ik dat ik vanuit een toekomstige leidinggevende positie mensen zo goed mogelijk kan begeleiden. Want mensen maken je bedrijf. Dat is ook waarom ik het waardevol vind om als lid van de medewerkersraad mee te praten over zaken die alle medewerkers aangaan. En ik merk dat we als collega’s best eigenwijze mensen zijn: we zijn niet bang om onze technische visie te delen en houden ervan elkaar te challengen. Daartegenover staat dat ik de onderlinge sfeer als heel amicaal en familiair ervaar: wie speelt er nu vrijwel elk weekend bordspellen met z’n collega’s, alias vrienden?”